Suza Croatian Spirit – prva hrvatska craft destilerija

Suza-T.B. Croatian Spirit

Kako je sve počelo ?

Naš primorski kraj, gorski vjetar i prirodna bogatstva biljnog i životinjskog svijeta udahnulo nam je ideju stvaranja prve hrvatske craft destilerije. No, naši prvi koraci nisu bili destiljerske prirode, već smo našu priču započeli kao tradicionalno obiteljsko gospodarstvo koje se bavi izradom meda i prirodnih proizvoda od meda.

Obiteljska tradicija pčelarstva - Tino Suzić - Suza T.B. Croatian Spirit

Godine 2000. pronašli smo novu misiju, a ona obuhvaća izradu tradicionalnih likera i rakija kvarnerskog područja. Spoj tradicionalnih recepata starih pčelara Učke prožete modernom destiljerskom tehnologijom, omogućilo nam je izradu autohtonih hrvatskih pića kojima se ponosimo.

Pitate se možda kako nastaju naši likeri i rakije? Možemo Vam ponosno odgovoriti da ih sve proizvodimo i punimo sami u našem pogonu u Bregima. Koristimo se tradicionalnim metodama pečenja rakija, dvostrukom destilacijom uz obvezno korištenje autohtonih sastojaka primorskog kraja. O mnogim proizvodnim procesima biti će riječ u slijedećim člancima.

Svi sastojci naših likera i rakija prirodnog su porijekla, pažljivo uzgojeni, brani i obrađivani. Voće koje nam je potrebno u procesu izrade pića dobavljamo iz eko uzgoja lokalnih proizvođača Hrvatske, a bilje beremo sami na obroncima Učke i drugih gora našeg primorskog kraja.

Uvijek ste dobrodošli posjetiti nas u našem proizvodnom pogonu, a u sklopu kojeg imamo i kušaonu gdje možete isprobati i kupiti više od 15 različitih rakija i likera.

Suza rakije i likeri - Suza-T.B. Croatian-Spirit

Dobrodošli na blog Suza – Croatian Spirit!

Ideja ovog bloga je upoznavanje šire publike riječkog, ali i hrvatskog podneblja s našim proizvodima, našim tradicionalnim receptima, uspjesima, novinama, zanimljivostima kao i brojnim drugim tematskim sadržajem.

Uvijek smo otvoreni za sugestije, kritike i pohvale, stoga nam slobodno pišite na naš mail ili Facebook stranicu.

Želimo Vam ugodan ostatak dana!